Cecilia om lön och att känna sig uppskattad

– Så här är det ju med jobb inom vård och omsorg, att vara sjuksköterska, ledsagare, förskollärare… det är viktiga jobb men det är dålig lön och låg status. Å andra sidan tror jag inte man passar om man tycker att lönen är det viktigaste. Jag tror det är viktigt att få uppskattning för det man gör. Känner man sig inte uppskattad måste man ha väldigt mycket inre drivkraft och veta varför man vill jobba med det här. Men så dålig lön tycker jag inte att det är om man jämför med en sjuksköterska som ändå har pluggat mycket mer. En sjuksköterska tjänar ju inte så mycket mer trots en treårig utbildning. Det ger ju ändå lite perspektiv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.