Magkänsla när man anställer assistenter

Heléna tycker det är svårt att anställa nya assistenter. Hon tror att man måste använda sin magkänsla.

Heléna är egen företagare och sköter hela anställningsprocessen på egen hand. Hon säger att det är svårt att i intervjusituationen förutse hur en assistent ska bli, hur hen ska sköta arbetet så småningom, ”där visar man ju alltid sin bästa sida”. Man måste använda sig av magkänslan menar hon. När hon ser tillbaka på de tillfällen då det inte blivit bra inser hon att hon förstod det redan på intervjun, men inte vågade lita på sin magkänsla.

Ett annat sätt är att be personen själv beskriva hur hon eller han skulle agera i en speciell situation, ”så man kan få en känsla för hur personen tänker eller beter sig”, säger Heléna. ”Något annat mirakelsätt har jag inte kommit på.”

Generellt menar hon att rekryteringsprocessen tar lång tid och är energikrävande och att det är en anledning till att man kan ta förhastade beslut. ”Det är lätt att man blir bekväm”, säger hon.

För mer tips som handlar om att anställa; krav på att assistenterna ska vara över trettio, vem passar som assistent till mig? återanvända annonsen, tittar efter personlig touch på arbetsansökningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.