Höjer kraven efter hand

Heléna introducerar ny personal nästan helt utan brevidgång. Den nya assistenten får istället lära sig efter hand.

Nya assistenter får se vissa moment – ”de där sakerna som måste funka så att man kan överleva” – göras av en erfaren assistent. Hon har fyra assistenter och hon passar på att visa när de träffas i dörren, när en assistent går och nästa kommer.

Men Heléna vill inte ”befinna sig i ett överlevnadsscenario hur länge som helst”, och låter ”finliret” komma efterhand. Då förväntar hon sig att assistenterna ska lära känna hennes identitet, ”hur jag målar mig eller hur jag vill ha håret, hur man tar i mig, saker som är viktiga för mig. Det gäller ju att man får en känsla för det.”

Heléna säger att det generellt är fruktansvärt energikrävande att ha en ny assistent, att det är många trösklar att ta sig över. ”Man vill inte lägga sig på kvällen för att man vet vad man har framför sig på morgonen, dessutom tar allt den dubbla tiden om inte mer”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.