Att resa med respirator

Att resa med elektrisk rullstol och respirator fungerar bra med rätt bagage och förberedelser

Beskrivning

Tilde reser med fyra till sex assistenter beroende på hur länge hon reser. En helg fungerar det att resa med fyra assistenter. De jobbar då 12 timmars pass. Vid en längre resa brukar assistenterna arbeta två dagar i sträck och sedan vara ledig en dag. Då krävs det att sex assistenter arbetar. Väskorna är numrerade och varje assistent ansvarar för några stycken.

Hjälpmedel hon tar med sig på resor är hennes duschstol, en lyft, två respiratorer, nödutrustning till respirator med sug och rubensblåsa (se tillhörande tips), korta och ev. långa ramper, extra spännband, ev portabel schamposkovel, reservhjul på burk köpt på en bensinmack (se tillhörande tips) mm.

Flyger hon tar hon även med en manuell rullstol. Den elektriska rullstolen packas ihop på plats med silvertejp.

För sina elektriska apparater tar hon med sig förlängningskabel och vid behov adapter (Travelstar) och transformator.

För Tilde är det viktigt att planera resorna noggrant. Hon väljer resmål efter länder med hyfsad tillgänglighet.

Hon kollar upp i förväg att hotellet är tillgängligt och rymligt så att det finns plats för en lyft och att det finns en dusch som det går att komma in i med rullstol. Att det finns en duschslang, inte bara ett badkar med fast kran.

Hon kollar även upp vilken strömstyrka reselandet har och hur elektriska kontakter ser ut.

Hon informerar flygbolaget att hon använder respirator eftersom vissa flygbolag inte accepterar respiratorer/ventilatorer.

Tipset är en vidareutveckling från spinalistips.se

Detta inlägg är publicerat under Resor och märkt av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.