Bädda sängen

Bengt vill ha sin säng bäddad på ett visst sätt. Alla sängkläder tas bort, ytterdörren öppnas och sängkläderna skakas en del i taget, lakan, kudde och påslakan.

Bädd dynan och madrassen rättas till. Madrassen ska skjutas in en bit, för den har en tendens att glida ut mot kanten. Efter det är det dags för underlakanet, var noga med att sträcka. Tänk på att lämna mer tyg mot bortre sidan.

Då är det dags för kudden, täcket ska börja där huvudkudden slutar. Det är bra att känna efter redan när man skakar täcket, att det ligger som det ska i påslakanet. Att det inte är tomt någonstans. Det skall vara mer täcke på bortre sidan, så det täcker den utskjutande madrassen, det skall även ligga kant i kant med nedre kanten på kudden. Bengts assistent slätar till täcket och börjar vika in kanterna runt madrassen på den bortre långsidan, fortsätter med andra sidan och längst ner.

Ibland vill Bengt ha ett överkast på sängen. Assistenten tar fram en filt som han lägger över sängen. Den skall inte vikas in utan bara ligga uppe på. Sedan ska sängen placeras rätt. Assistenten skjuter in fotändan mot väggen och hyllan som står framför den, så att fotändan hamnar som i ett hörn. Huvudändan ska ut lite grann från väggen. Sedan är det klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.