Vid dubbel assistans och på resor, vilken assistent ska ”jag” kalla på?

När Lotta reser har hon med två assistenter. Det händer att hon behöver hjälp av bägge samtidigt. För att slippa hålla reda på vem av dem som ska tillkallas så är alltid en av dem 1.a assistent och den andra 2.a assistent.

Lotta gör först en ”resebeskrivning”. Hon delar upp dygnet så att de två assistenterna turas om att vara 1.a eller 2.a assistent. Den som är 1.a har huvudansvaret och har alltid mobiltelefonen, så att Lotta kan nå denna person för att kommunicera. När hon vill ha hjälp skickar hon ett sms: ”kom” eller ”kom båda”. 2.a assistenten kan vara ”lite mer ledig” men måste ändå hålla sig i närheten.

När hon ska ut och äta följer alltid 1.a assistenten med medan 2.a assistenten kan följa med om hon eller han har lust.

Om assistenterna vill byta av varandra så kan de göra det. Men den som har ansvaret har alltid mobiltelefonen.

Detta inlägg är publicerat under Arbetsledning, Resor och märkt av Lotta. Bokmärk permalänken.

Om Lotta

Har 149 timmar assistans i veckan. Kund hos anordnare. Bor i hus tillsammans med sin man. Gradvis ökande muskelsjukdom. Märker försämring. Svag, orkar till exempel inte lyfta ett fullt glas med dryck. Kan inte röra sig något vidare. Använder permobil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.