Personalmöte

För att kunna nå ut med samma information till alla mina assistenter samtidigt valde jag att börja med personalmöten.

För 5, 6 år sedan kände jag att jag behövde ha mer kontroll över min assistanssituation. Att använda sig av personalmöten upptäckte jag var ett bra sätt. Vi diskuterar allt möjligt som gäller min assistans. Det kan vara att jag vill börja med någon ny rutin eller behöver ändra på något, till exempel ett schema. Till en början var mötena inte strukturerade.

Något bra som jag har upptäckt med personalmötena är den positiva känslan som mina assistenter får när de träffar varandra. De får också en känsla av att vara en arbetsgrupp, känner ansvar för varandra, att ställa upp.

Ibland diskuterar vi någon bok som jag har på förslag. Alla läser ett visst kapitel ur en bok och vi diskuterat den. Det kan vara ämnen som lss, assistentens tystnadsplikt. Det kan också vara en bok som någon annan assistansberättigad har skrivit.

Vems idé:
Egen

Exempel:
Personalmöte

På personalmötet 27 maj 2013 kl 16.00-18.00 kommer vi prata om följande punkter:

  • Vilket ansvar ni har i lyftsituationer. Ni kommer få lyfta varandra i LättaLyften.
  • Vad ni ska tänka på inför medarbetarsamtalet.
  • Påminnelse om vissa rutiner som att stänga fönstret då du slutar ditt pass.
  • Ny lön från 1/8. Vi kommer ha löne- och uppföljningssamtal från medarbetarsamtalen i höst.
  • Utbildning till hösten. Dags för en i ergonomi och en i förflyttningsteknik.
  • Sommaraktivitet den 7 juni kl 18.30.

Nytt möte
Blir i september. Återkommer med datum.

Ett svar på ”Personalmöte

  1. Hej kan arbetsterapeut ha möte men en av mina assistenter utan att jag blir tillfrågad sv dess syfte🫣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.