Lyftsele med bärhandtag

lyftseleFör att mina assistenter ska kunna lyfta mig säkert med handkraft, utan manuell eller en elektrisk lyft har jag köpt en lyftsele.

Den använder jag oftast på resa, till exempel när jag ska komma över till flygplanssätet. Den fungerar jättebra vid resor. Vanligtvis brukar det vara trångt att byta säte, men med denna lyft så går det riktigt bra.

Remmarna går också att kopplat till en vanlig lyft. Det finns två olika varianter av denna lyftsele. Den svarta använder jag främst vid resor. Den blåa är bra att använda till exempel vid bad. Skillnaden är att den blå är hårdare och har ett mer finmaskigt tyg som vattnet rinner genom, anpassat till att fungera vid bad.

Historik hur lång tid: Jag har använt denna lösning sen 2007.

Vems idé:
Jag var på kurs som handlade om assistans. En av deltagarna berättade om en hemsida som hette svart på vitt. Där fanns bland annat denna lyftsele som hon rekommenderade.

Inköpsställen, pris, alternativ produkt
Cirka 1500

För mer information se Lättalyft.se

Tipset postades i Resor av Cecilia. Bokmärk permalänken.

Om Cecilia

Cecilia bor i en egen lägenhet. Cecilia är arbetsgivare för sina assistenter och har 19 timmar assistans/per dag plus 5 timmar jour. Cecilia har en medfödd muskelsjukdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.