Ny med assistans

Bosse hade hemtjänst tidigare men han fick inte sina behov tillgodosedda med den insatsen. Bosses fru Catharina jobbade då själv inom hemtjänsten och kunde komma hem till sin man som inte fått den hjälp han behövde. De sökte då personlig assistans och när Bosse fick beslutet bestämde de att Catharina skulle börja jobba som personlig assistent åt Bosse.

De valde att Catharina skulle jobba mest men att de även skulle ha utomstående assistenter. Catarina är ledig en hel dag i veckan och de har en assistent som jobbar ett bestämt antal timmar i veckan plus att de har tre stycken vikarier.

”I början var det jobbigt att ha någon annan här, det tyckte väl båda två. Det blev vissa begränsningar och tidspassningar, men nu är det bra. Dom dagar vi har den andra assistenten här så har vi anpassat tiderna lite till det. Och efteråt eller före så gör vi det vi vill”.

Catharina berättar om hur det i början var att släppa in nya människor i hemmet:

”Det är ju alltid jobbigt att ta in en person man inte känner och vet något om i hemmet sådär, och det är mycket nära, jag kände att jag var tvungen att städa till exempel innan han kom hit så att det var rent och fint. Det blev mera sysslor för mig på något sätt, men nu struntar jag i det, han får ta det som det ser ut, så när jag är inte är hemma jag känner mej trygg.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.