Få ihop det tillsammans

Samarbete

Samarbete

Att hitta rätt assistenter är viktigt för Conny. Mycket handlar om att dela hans intressen, helt enkelt för den ömsesidiga trivselns skull, se tipset Väga intressen mot andra kvaliteter. När det fungerar som bäst upplever han det som att jobba i ett team.

Han ser gärna att hans assistenter delar hans intressen och han är mån om att de trivs hos honom men han förväntar sig också assistenterna är lyhörda och kan lyssna på honom.

Med tiden vill han att assistenterna blir självgående. Han säger att han vill att assistenterna får in de återkommande göromålen i sina egna rutiner. ”Ju mindre jag behöver säga till desto behagligare är det”, säger Conny, ”man blir less på sin egen röst”. Samtidigt som han också konstaterar att alla inte är bra på allt och att han ibland väljer göromål efter den assistent som för tillfället jobbar.

När assistansen fungerar som bäst beskriver Conny det som att de är ett team ihop. ”Det är så svårt att sätta fingret på, men det handlar om att få ihop det tillsammans. Om en assistent säger att hon eller han inte vill göra något får man försöka lösa det på annat sätt. Nya situationer som assistenten inte alls tycker är roligt blir inte så bra.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.