Instruktioner och information

Hur avgör du mängden av information när du ska förklara?

”Det är jättesvårt, dels är det en känsla, och så märker man när saker börjar gå fel”, förklarar Veronica. Då vet hon att hon sagt för mycket. Om Veronica har gett någon tre instruktioner och två blir rätt, då backar hon ett steg. Här är ju folk olika. Det roliga är säger Veronica jag har haft assistenter med olika bokstavskombinationer som fungerat jättebra. ”Då fick jag bara ta bort alla småord, inte säga ”jag vill att du…” utan bara ”gör såhär” det funkade jättebra.

När förklarar du avsikten bakom dina tankar och när gör du det inte?

”Jag gör det när det är viktiga saker som jag tycker assistenten ska klara själv”, beskriver Veronica. Hon gör det inte om hon anser att det är någonting som bara är hennes åsikt. Ett exempel kan vara, ”jag vill att du ställer knivblocken där för annars vet jag inte var de är”. Det kan räcka, ”eller jag vill att kopparna ska stå i det skåpet, för det är så jag vill ha det”.

Det behöver inte vara så drastiskt, det kan vara små saker också. Sedan försöker Veronica i början att inte lägga in för mycket information, ofta är folk väldigt upptagna med att lära sig allt praktiskt. Man kan inte ta in hur mycket som helst. Veronica tydliggör ”för assistenten är det här nytt, det är det inte för mig”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.