Ett sätt att organisera sin assistans

Svante har valt att vara kund hos en anordnare eftersom han varken vill, eller har tid att, sköta det administrativa själv. Han får hjälp med annonsering vid rekrytering och att hitta vikarier vid behov såsom vid sjukdom och semester. Han får också juridisk hjälp vid överklagan och liknande.

Svante berättar hur han ser på rollen som arbetsledare
”I praktiken har jag varit arbetsledare själv så länge jag kan minnas. Det är ju jag själv som vet bäst vad jag behöver hjälp med och när. Har ganska lite introduktion och ser i stället till att vara tydlig i kommunikationen i början. Ingen bredvidgång med andra ord. Läser CV och ansökningar och får en känsla för vilka som kan passa utifrån gemensamma intressen, deras livssituation och så vidare”.

Svante tycker att han bestämmer ganska väl över sitt liv inom ramen för de assistanstimmar han har och tillgänglighet av assistent. Han tycker att det överlag känns rimligt sett till förutsättningarna.

Tipset postades i Arbetsledning av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.