När det inte känns bra med en assistent

Reda ut tankarna

Reda ut tankarna

Anna tycker att det ibland är svårt att definiera vad det är som inte känns bra med en assistent, oavsett om den är ny eller har jobbat länge. Lite svårare kan det förstås vara med en person man inte alls har lärt känna. Hon tycker nämligen att det är viktigt att skilja på om det handlar om personlighet eller beteende eftersom hon inte vill att någon ska behöva ändra sin personlighet. Däremot beteendet vill hon att en assistent är beredd att ändra på.

Det kan vara många saker, ibland riktigt små detaljer, som gör att jag inte känner mig bekväm med en assistent säger Anna. Då behöver hon först kunna ”sätta fingret på” för sin egen del innan hon pratar med assistenten. Exempelvis kan det handla om en upplevelse av att assistenten frågar henne saker av nyfikenhet, att någon gör saker så snabbt att det blir slarvigt eller är oförsiktig när hon hjälper henne på och av med kläder.

Anna tycker feedback är väldigt viktigt, särskilt för någon som nyss börjat. Hur ska de annars kunna veta hur jag vill ha det? säger Anna. De flesta är ju inte bra på att läsa tankar och jag vill ge seriösa och ambitiösa människor en ärlig chans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.