Förberedelser innan resa

Skriva reseavtal

Innan resan går Eva igenom praktiska saker såsom reseavtalet. Där står bland annat att arbetstider kan ändras, att förutsättningar kan ändras och att det är andra villkor när man är utomlands. Det står vad det skattefria traktamentet är, när det betalas ut och varför. Det reglerar även om assistenten ska betala sina egna måltider. Eva pratar om vad assistenten kan förvänta sig tex: ”Du kan vara lite mer social än vad du brukar få vara för du kommer behöva finnas närmare mig än vanligt” eller ”Jag reser med kompisar som har assistans och de är ganska sociala, det är okej att vara det tillbaka om det känns bekvämt”.

Ibland handlar förberedelser om att prova fälla ihop den manuella stolen och visa hur man kopplar ur batterierna till elrullstolen. Eva går också igenom hur hon vill att förflyttningarna går till på flygplanet. Där brukar det vara lite stressigt och alla vill hjälpa till. Då vill Eva att assistenterna hjälper till att göra hennes röst hörd för att få det som hon vill. Det kan bland annat bestå i att hindra personalen från att köra henne i den manuella rullstolen till och från flygplanet. Det vill hon att assistenten gör för det känner hon sig mest trygg med.

Detta inlägg publicerades i Resor och märktes , av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.