Schema med tre pass per dygn

Två kalendrar och en penna på et bord

Tinas har fem assistenter som jobbar på schema runt 90 procent plus tre som jobbar vid behov. När någon är sjuk ringer hon först och främst in någon av de ordinarie.

Tina har assistans dygnet runt och har ett rullande schema där alla de fem ordinarie jobbar alla tider på ett rullande schema: 7-16, 16-22, 22-07. Tina säger att hon alltid haft det så, att hon föredrar en på dagen, en på kvällen och en på natten, framför att de till exempel jobbar hela dygnspass.

På helgerna har hon däremot bara två pass per dygn. Fördelen med det är att hon inte behöver byta mitt i någon aktivitet. ”Sen är det så att assistenterna är bra på olika saker så jag styr lite vad jag hittar på beroende vem som jobbar”, säger hon (se tipset Nyttja assistenternas olika personligheter).

Eftersom de bara jobbar 90 % finns möjligheten att rycka in när någon är sjuk. Men Tina har även tre assistenter som jobbar vid behov. De tre har arbetat för henne tidigare och kan arbetsuppgifterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.