Hur behåller du ditt självbestämmande?

ditt sjalvbestammandeDet är ganska enkelt, förklarar Erik. ”Jag klargör det från början, att det här jobbet är inget jag ger till dig för att vara schysst. Utan jag ger dig det här jobbet för att jag behöver hjälp med det här, det här och det här för att kunna leva mitt liv. Och har du godkänt de reglerna så är det ju ett kontrakt du har skrivit på. Och gör du inte som jag säger, eller fyller du inte mina behov eller lyder det jag säger så vill jag göra någonting åt det. Jag lyssnar gärna på dina åsikter men om jag tycker att du har fel då känner jag inte att det här funkar, då hittar jag en annan assistent. Det är inte konstigare än så”.
”Jag lyssnar gärna på allting om det har skett någonting och jag är ju liksom som vilken människa som helst, jag gör jättemycket misstag och fel. Jag kan också vara irriterad och sur och bete mig illa ibland. Jag är inte den som inte kryper till korset utan då säger jag förlåt det var dumt av mig, du hade rätt med det här. Alla sådana där saker, det är en sak men jag känner att när man inte respekterar sitt jobb, känner jag att personen inte tycker det är viktigt eller jag känner att den inte gör någon nytta eller vad man ska säga, då försöker jag hitta någon annan liksom”.

Tipset postades i Relationer och förhållningssätt av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Ett svar på ”Hur behåller du ditt självbestämmande?

  1. Hej

    Bra skrivet och förklarat!! Ju rakare och ärligare man är med jobbet, arbetsuppgifter mm desto lättare blir det. Man ska komma ihåg att är det ngt speciellt viktigt skriv ner det och de får läsa o skriva under att de förstått innebörden med det hela.

    Hälsningar C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.