Assistans vid matlagning

Ett av Tinas största intressen är matlagning och hon lagar ofta mat efter recept från tidningar.

Tina säger att de assistenter som hon har nu jobbat så länge så att de vet hur hon vill ha maten. ”Om jag gör köttfärssås så har de koll på hur löken ska hackas så det behöver jag inte upprepa”. Men när de är nyanställda får hon lära upp dem: ”då får jag ju säga precis hur det ska vara, om det till exempel ska hacka löken fint eller i halvmånar”.

Kryddar gör hon för det mesta själv. ”Assistenten håller fram kryddburken och så tar jag en sked. Jag har ju lagat mat i många år så jag vet ungefär hur mycket kryddor jag vill ha.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.