Vad är viktigt att få fram under intervjusituationen

Jag tycker det är viktigt att den arbetssökande har en hög arbetsmoral och att personen tycker att schemat fungerar, berättar Veronica. Att personen verkar passa mig. Varje gång man anställer en ny människa så är det väldigt spännande. Ibland kan det vara så att man vid intervjun inte hittar en person och då gäller det att kunna stå för det, och att intervjua fler. Problemet är ofta att det är bråttom.

Man kanske har en assistent som har sagt upp sig och att man har en månad på sig. Veronica tycker att det är väldigt viktigt att man vågar stå för att man inte hittar en person, att istället vänta och hitta någon som passar bra. Hon tycker det är viktigt att man hittar någon som är bra från början.

 

 

2 svar på ”Vad är viktigt att få fram under intervjusituationen

  1. Har någon några förslag och tips på hur man kan få fram om arbetsmoralen är hög redan vid anställningsintervjun? Känns som att det kommer fram först efter en tids anställning, men det är kanske bara jag som inte har fantasi på hur det kan komma fram redan vid anställningsintervjun.

    • Det finns ju lite olika personlighetstester man kan göra. Sen tänker jag att man kan intervjua en redan anställd assistenten om hur den tänker kring arbetsmoral och ställa samma frågor vid nyanställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.