Namn på kläderna

Tina har olika namn på sina kläder. Det förenklar mycket när hon klär sig.

Många av Tinas kläder har fått namn, till exempel: David Bowie-tröjan, Ullisbyxorna eller Barbrotröjan. Det gäller de flesta av hannes plagg, säger hon. ”Oftast så har jag döpt dem till nånting”. Att ha namn på kläderna förenklar påklädningen eftersom assistenterna har lärt sig namnen och det gör också att det blir lättare att hitta i garderoberna.

Namnen kommer till logiskt och spontant. ”Det finns oftast en koppling”, säger hon ”som Ullisbyxorna till exempel, det är ett par byxor som en assistent, Ulrika, sydde till mig. En tröja jag fick av svärmor fick heta Barbrotröjan”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.