Ha nytta av assistenternas personligheter

Conny har insett att alla assistenter är olika. Å ena sidan bemöter han det med att vara väldigt tydlig och ställa krav på att vissa saker ska göras på samma sätt, se tipset Sätta en gemensam nivå. Men å andra sidan gäller det enligt Conny att anpassa sig och ha nytta av olikheterna.

Conny tycker att det av olika skäl ibland finns anledning att anpassa sig till att assistenterna är bra på olika saker. Dels tror han att assistenterna trivs bättre, se tipset Assistenterna ska trivas, men också för att själv ha nytta av det.

Ett exempel är matlagning som Conny själv är intresserad av. När assistenter som är mindre bra på att laga mat jobbar väljer Conny att göra enklare maträtter medan de som är bättre får assistera med mer avancerad mat. ”Det blir ju lite sådär. Man tänker inte så mycket, det går ju lite på rutin nu.”

När han reser gör han alltid det tillsammans med en speciell assistent som han alltid har rest tillsammans med och som han vet är bra på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.