Rutiner kring arbetsmiljö

Ewy har en app med arbetsmiljöbeskrivningar. På första sidan kan man välja mellan att gå in på användarinfo, policys, risk, åtgärd, tillbud, riskrapport och kontaktinformation förklarar Ewy. Hon har även en separat pärm med dokument om assistenten gör illa sig.Arbetsmiljöapp

Efter att ha fyllt i en riskrapport går man igenom och gör eventuellt en åtgärd. Det är viktigt att titta på hur man kan göra för att förbättra och att förhindra.
Om ett tillbud sker eller om assistenten upptäcker något avvikande, är det viktigt att rapportera till berörd chef. Det kan man göra genom att fylla i formuläret och skicka den från appen så går den direkt till den berörda.

Det är en kille i Köping som lärt oss att göra den här appen, jag har haft den i 7-8 månader och det fungerar jättebra, säger Ewy.

Redaktörens kommentar

Rapportering av allvarliga tillbud är något som arbetsgivare måste göra. Om en olycka inträffar ska det först klargöras om det är ett ”Aj” eller ett ”Oj”. Arbetsmiljöverket beskriver en arbetsolycka eller arbetsskada som ett ”Aj!” medan ett tillbud beskrivs som ett ”Oj!” i arbetet. Skillnaden dem emellan är att ett ”Aj” måste rapporteras. Även allvarliga tillbud ska rapporteras till arbetsmiljöverket.

För mer information se http://www.av.se/blanketter/paragraf2/forklaring_tillbud.aspx

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.