Ett introduktionspass i taget

Conny låter nya assistenter gå ett introduktionspass i taget, då hen går bredvid en av hans gamla. Om inte ett pass räcker går den nya assistenten ett pass till och så vidare, till hon eller han är klar.

Conny har inga skriftliga instruktioner på hur arbetet ska utföras eftersom många moment, framför allt vändningar, är svåra att beskriva genom en text. Det tas istället muntligen och genom att den gamla erfarna assistenten visar. ”Vissa saker är svåra att förklara och sätta ord på”, säger Conny, ”det är lättare om en ordinarie är med och visar”.

Conny och den nya assistenten går även igenom en lista på vardagssysslor som ska göras varje dag, torka golv, dammsuga, tvätta…

”Annars är det viktigaste att man lär känna varandra”, säger Conny.

För mer tips angående introduktion; en utmaning med introduktion av de olika assistenterna, assistenter under introduktion arbetar inte med mitt barn, tre dagars introduktion, introducerar ny assistent med introduktionsmall, handledning från läkare och sjukgymnaster, anställning av nya assistenter kräver noggrannhet och omsorg, hur Yasmin rekryterar nya assistenter, utförlig beskrivning av varje handgrepp i köket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.