Balansgång att tänka på arbetsmiljön

Att få den assistans Anna vill och på det sätt hon vill kan ibland innebära att balansera mellan hennes egna behov och vilja och assistentens arbetsmiljö. Det kan också finnas individuella skillnader hos hennes assistenter, vad de tycker är okej att göra både fysiskt och mentalt eller socialt; det som är okej för en kanske inte är det för en annan assistent. Exempelvis kan någon tycka att det är otäckt att skära i rått kött eller gräva i jord medan någon annan tycker det är jobbigt att ”vara utanför” i en social situation. Någon annan tycker det är obehagligt med djupt vatten eller med höga höjder. De kanske då kan tycka att arbetsmiljön blir dålig om Anna ändå vill göra dessa saker.

Anna menar att det framförallt handlar om att lära sig vad det är viktigt att fråga om eller berätta redan i ett tidigt skede, gärna redan vid anställningsintervjun. Det handlar både om att veta vad som är viktigt för henne själv och vad hon själv vill men också vad som skulle kunna dyka upp med tanke på hur olika alla människor är. Det är ju heller ingen garanti att alla människor verkligen berättar när man börjar en anställning, som exempelvis personlig assistent, vad som kanske är just den personens brister eller svårigheter.

Tipset postades i Kommunikation av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.