Att växa in i arbetsledarrollen

Rollen som arbetsledare tänker Anna att många ”växer in i”. Hon menar att de flesta är inte födda till att leda andra. Det är inte heller enkelt och inget man lär sig snabbt. Men hon tror att alla som verkligen vill arbetsleda sina assistenter på egen hand kan lära sig göra det på ett fungerande sätt.

Själv har Anna nog mest lärt sig av många års erfarenheter och en del mindre misstag. Hon har också delat erfarenheter med andra vilket har gett henne en hel del tips men också fått henne att se hur hon inte vill göra och ha det. Hon har dessutom gått en del utbildningar, både som är direkt riktade till personer med assistans men även mer öppna som då främst handlar om personlig utveckling och ledarskap.

Ledarskap handlar om mycket och Anna tänker att det i grunden handlar om att veta vad hon själv vill och kunna beskriva det så att andra förstår. När det gäller assistansen är det ju ofta extra svårt genom att man ofta är den som arbetsleder OCH har assistansen. Hon tänker att det blir som att växla mellan två roller som ibland också vävs ihop genom att hon hela tiden i arbetet beskriver/berättar om vad hon vill ha assistans med.

Tipset postades i Arbetsledning av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.