Be inte assistenten, be mig!

Lotta gillar inte att andra personer ger arbetsorder till hennes assistenter istället för att be Lotta själv, så att hon kan planera sin tid och ge uppgifterna till sina assistenter. Lottas assistenter jobbar för henne och det är hon som har ansvaret för hennes assistenters arbete.

Mest handlar det om att för Lotta slå vakt om sin egen integritet, att få behålla sin självkänsla och värdighet. Men hon anser också att assistenterna inte ska behandlas som några slags ”passupp”. Lotta har en överenskommelse med assistenterna att när de blir ombedda att göra ärenden på det sättet svara: ”du får höra med Lotta”. På det viset slipper assistenterna också känslan att vara lat eller otrevlig, i fall de tycker att de inte ska utföra arbetsuppgifter som inte Lotta har bett om.

Om hon får tillfälle kan hon i lugn och ro ta upp saken med personen ”som felar”. Hon säger också att hon har en förståelse för att de gör så.

Tipset postades i Arbetsledning av Lotta. Bokmärk permalänken.

Om Lotta

Har 149 timmar assistans i veckan. Kund hos anordnare. Bor i hus tillsammans med sin man. Gradvis ökande muskelsjukdom. Märker försämring. Svag, orkar till exempel inte lyfta ett fullt glas med dryck. Kan inte röra sig något vidare. Använder permobil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.