På- och avstigning till tåg med manuell rullstol

För att säkert assistera en person med rullstol vid på- och avstigning till tåg är det viktigt att man lyfter upp framhjulen på rullstolen samt lutar hela rullstolen bakåt för att undvika att fastna mellan tåget och perrongen.

Tipset postades i Resor av Mika. Bokmärk permalänken.

Om Mika

Mika har assistans ungefär 116 timmar i veckan plus sovande jour. En CP-skada påverkar hans balans, motorik och prat. Han har en anordnade som sköter hans assistans. Mika hade assistenter innan lagen kom, sedan 1989. Bor tillsammans med sin sambo och sitt barn i lägenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.