Mobilt badkar som bostadsanpassning

badkarFördelen med det mobila badkaret är att man når med lyften till sittande i badkaret i uppställt läge. Det förenklar för både assistent och assistansanvändare. Väl på plats så fyller man upp karet samtidigt som man fäller ned det (som en vagga) i ligg läge.

Det står på hjul så man kan enkelt flytta före bad till en bra position. T ex om man behöver få assistans från båda sidor. Det är också höj-och sänkbart för en bättre bad-/arbetshöjd.
Allt i karet manövreras via handkontroll som hänger vid badkarskanten, förutom förflyttning, det måste rullas mekaniskt.

Badkarets mjukgörande varma vatten fungerar lindrande för spända muskler och ihopdragna senor. För att få det mobila badkaret beviljat som en bostadsanpassning krävs intyg som styrker medicinskt att man behöver varma bad för att mjuka upp leder och sänka tonusen om man har mycket spasmer. Bad är tyvärr ingen självklar rättighet.
Idén fick personen efter att ha googlat runt på mobila badkar på nätet.

Det tog ett år att få det beviljat som en bostadsanpassning.

Badkaret tillverkades av Sundab i Ljungby AB
Tillverkning och försäljning av det mobila tippbara dusch- och sittbadkaret SUNDBAD har upphört.

Tipset postades i Arbetsmiljö, Smarta lösningar av Anonym. Bokmärk permalänken.

Om Anonym

Personer som delar tips utan att avslöja sina namn. Här har vi samlat alla tips från personer som av olika skäl vill vara anonyma. Vi har ibland gett tipsaren ett fingerat namn. Om förståelsen för tipset kräver en bakgrund (exempelvis tipsarens funktionsnedsättning) anges det i tipset.

2 svar på ”Mobilt badkar som bostadsanpassning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.