Assistentrum för att kunna hålla distansen

assistentrum Lotta säger att hon gärna vill ha lite distans till assistenten. Eftersom hon bor i ett stort hus har hon låtit ett av rummen vara ett assistentrum. Där kan assistenten befinna sig vid jour eller om Lotta inte behöver hjälp för stunden. Hon har inte uppfattat det som att assistenterna tycker att det är ”konstigt eller kränkande” utan att de mest tycker att det är skönt att få komma undan och vara privata. När Lotta vill att assistenten ska komma brukar hon skicka ett sms där hon skriver ”kom”.

Lotta har assistans fyra nätter i veckan så assistentrummet är möblerat med en säng, ett skrivbord och en byrå där assistenterna har varsin låda. Där finns också en TV, skafferi, micro och en vattenkokare.

Redaktörens kommentar

Alla har inte möjlighet att avvara ett rum. Särskilt om man bor i lägenhet kan det vara svårt. En lösning kan då vara att ha en speciell plats till exempel i sovrummet eller något annat rum, där det finns en stol och kanske ett bord där assistenten kan sitta om det inte är något särskilt som ska göras just då.

Tipset postades i Arbetsmiljö av Lotta. Bokmärk permalänken.

Om Lotta

Har 149 timmar assistans i veckan. Kund hos anordnare. Bor i hus tillsammans med sin man. Gradvis ökande muskelsjukdom. Märker försämring. Svag, orkar till exempel inte lyfta ett fullt glas med dryck. Kan inte röra sig något vidare. Använder permobil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.