Bärbar samtalsapparat

LightWriterLightwriter är en bärbar samtalsapparat som ger personer med talsvårigheter en möjlighet att kommunicera med text och uppläst tal. Texten visas på två smala displayer. En för den som skriver och en för kommunikationspartnern. Texten läses upp av en talsyntes när personen som skriver har skrivit färdigt hela meningen.

Den är robust och har en enkel och användarvänlig meny. LightWritern har ordprediktion och möjlighet att lagra färdiga ord, fraser och texter för att kommunikationen ska gå snabbt. Lightwritern har även omgivningskontroll med IR, SMS–funktion, telefonbok, tid och datum, anteckningar och påminnelser.

Fördelen med en lightwriter är att även en ny assistent kan föra en kommunikation med Janet. Däremot känns samtalsapparaten mer opersonlig än att samtala med bokstavplattan tycker Janet.

Även lightwritern har en larm knapp. Ljuden skiljer sig åt genom att lightwrigterns ljud är lägre än till exempel rullstolens larm! Fördelen med det här larmet är att man blir uppmärksam men inte chockad om man står med ryggen vänd mot Janet. Nackdelen är att det inte hörs så bra om det är mycket ljud runtomkring, t ex att tv:n är på med musik.

Inköpsställe

Utskrivet som ett hjälpmedel från Hjälpmedelcentrum.

Tipset postades i Kommunikation av Janet. Bokmärk permalänken.

Om Janet

Janet bor i en villa. Hon har en halvsidesförlamning på vänster sida. Förmåga att röra höger arm. Nedsatt styrka. Cirka 165 assistanstimmar/vecka. Hon är själv arbetsgivare för sina assistenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.