Surfplatta som verktyg att informera assistenter

Fördelen med att informera assistenter genom en dator är att informationen når fram till alla. Alla kan läsa allt på ett och samma ställe. Mina assistenter tycker om att få information på det här sättet. Den är också enkel att använda, lätt att förstå.

För att kunna ge information till assistenterna används en ipad eller android telefon/surfplatta. Här finns allt uppskrivet, till exempel veckoschemat med arbetsuppgifter för assistenterna. Nya rutiner för assistenter, vad som ska handlas, medicinering, scheman för assistenter, lediga tider som ska tillsättas, mötesprotokoll, telefonnummer, dokumentation för hur ett sår ser ut från dag till dag.

Cirkapris: den här androiden kostade 5000:-. Den är speciell eftersom att det går att surfa utomhus och har simkort med 3G.
Det finns enklare modeller för cirka 1500:-.

Jag har använt denna lösning sen 2012.

Tipset postades i Arbetsledning av Robert W. Bokmärk permalänken.

Om Robert W

Robert bor i en enplansvilla. Han har en anordnare som sköter hans assistans. Han har 28 timmar assistans per dygn. Sedan något år tillbaka är Robert förtidspensionär, tycker om att åka på motorarrangemang, både bil och motorcykelarrangemang och så lite annat smått och gott. Han skadade sig 2010.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.