Reda ut i kaoset

Reda ut ett kaos

Reda ut ett kaos

I perioder då det varit kaos i assistansen och assistenter har antingen sagt upp sig eller skadat sig. Hanna är sjuksköterska inte rädd för att ta tag i saker men när ens arbetsredskap är assistenterna och det är det som strular då blir det tufft. Det har inte varit lätt att hantera och sätter sina spår berättar Hanna.

Då Hannas son var drygt ett år var Hanna helt slut och hade gått in i väggen.
”Jag var helt desperat och hade försökt gå genom arbetsförmedlingen, annonsera och sådär klokt och kolla referenser och så. Jag var desperat och min man hade en arbetskamrat och han bad henne kolla om hon visste någon. Arbetskamraten var en bra äldre person och det visade sig att hon hade en dotter som var utbildad undersköterska och jag är inte mycket för vårdutbildningar. Hon hade också jobbat som personlig assistent och jag fick en referens på henne och den personen hade en liknande syn på assistans. Hon visste därför redan mycket som att hålla sig i bakgrunden, kunna vara flexibel och anpassa sig till olika situationer. Hon fick provjobba några pass. Jag skulle precis börja driva min egen assistans och frågade den här tjejen som var väldigt duktig om hon ville bli medarbetsledare och styra upp lite genom schema och personalmöte och om vi kunde hjälpas åt. Det var hon positiv till. Hon har en grym personlighet och är så duktig och är fortfarande kvar som vikarie. Hon var bara 20 år och var bara helt självklar och kunde gå in i nya situationer och med barnen och allting. Hon kunde bemöta varenda situation och jag har ingenting att klaga på henne och det är ju sällan”.

Det kom in en ytterligare ny assistent som Hanna också utsåg till medarbetsledare eftersom hon bara blev mer och mer utmattad. Dom två assistenterna delade på rollen och på det sättet styrde dom alla tre tillsammans upp assistentgruppen. Dom kom in vid precis rätt tillfälle. Hanna hade då tre assistenter som var stabila och jobbade under flera år och allt var då enkelt och lugnt i assistenten vilket är en förutsättning för att kunna leva berättar hon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.