Finna på råd på resan

Streckgubbe frågar streckflicka. Mannen har ett stort frågetecken över huvudet och kvinnan ett utropstecken.

Hitta lösningar

Conny reser gärna till platser där tillgängligheten är dålig, se även tipset Resa äventyrligt hellre än bekvämt.

Conny har alltid en och samma assistent med sig på resorna, en person som Conny känner att han alltid kan lita på.

För det första handlar det om att planera och försöka undvika problem. Att planera hemma innan resan har en viss betydelse ”men mycket måste planeras efter hand, under resans gång: vad funkar bäst? vart ska vi bo, i stan eller utanför? Hur ska vi transportera oss, vad vill vi?”

Men vissa umbäranden är oundvikliga om man vill resa på det sättet. Men när problemen uppstår gäller att ta det lugnt och finna på råd. När han och hans assistent var i Skottland hade de egen bil och sov på nya platser varje natt. ”Det var väldigt spännande men det hände att vi inte hittade något boende men det löste vi med att helt enkelt sova i bilen.”

När Conny och hans assistent skulle hem från Chile en gång kom ingen buss och de riskerade att missa ett flyg hem. ”Det blir dyrt att boka om biljetter så vi tänkte vad gör vi nu då? Så vi löste det genom att några vi kände fick lyfta i elstolen i bagageluckan på en hyrbil. Det går att lösa det mesta.”

Tipset postades i Resor av Conny. Bokmärk permalänken.

Om Conny

Conny har 26.5 timmar assistans per dag. Han kan röra axlar och nacke men är förlamad i både armar och ben sedan – 94. Conny har en anordnare för sin assistans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.