Klas om yrket och lönen

Himmel, solen är på väg ner och gör himlen över horisonten gul.

– Fy sjutton, det är en svår fråga. Det är ju i grund och botten politik och det kanske vi inte har tid att prata om just nu. Det är ett viktigt och ibland avancerat yrke trots att det i regel inte kräver någon utbildning. Men att jobba med människor värdesätts inte; man tror att vem som helst kan göra det och då blir lönen därefter. Men jag tröstar mig lite med att jobbet ofta ger utrymme till att syssla med annat och på många sätt går att kombinera med studier eller något fritidsintresse man brinner för. Som i sin tur kanske kan ge mer välbetalda jobb i framtiden. Fast att tänka så är ju det samma som att säga att det är och ska vara ett genomgångsyrke och det tycker jag ju egentligen inte… Så det är knepigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.