Uppfostra hundar

uppfostra hundar

uppfostra hundar

Louise har instruerat sina assistenter att inte ta egna initiativ kring hennes hundar. Till exempel ska assistenterna inte påminna om när hundarna ska gå ut eller inte, hur mycket de ska äta osv. Louise säger vad som ska göras och sen ska det göras utan att ifrågasättas eller diskuteras för det är hennes djur och hennes ansvar.

Hundarna får inte vara inne i assistentrummet men om hundarna tyr sig eller tar initiativ mot en assistent är det okej att vara aktiv. Kommer hunden fram och vill mysa eller leka får assistenterna på hundens initiativ klappa eller leka. ”Jag har såhär för att eftersom assistenterna hjälper till så mycket med hundarna vill jag att hundarna ska känna sig trygga med de personer som hanterar dem mycket.” säger Louise.

Hundarna påverkas av vilka som hanterar dem, ett exempel är när de ska duschas. Det gör Louise alltid med samma assistent. Just den assistenten är väldigt lugn vilket skapar trygghet både för Louise och hundarna.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.