Bra med egna initiativ

Annika uppskattar att assistenterna tar egna initiativ men hon tycker inte det är något hon kan kräva utan ser det mer som en bonus.

Annika säger att hon är nöjd med alla sina assistenter men att en av dem är bättre än de andra att ta egna initiativ. Annika tycker inte att hon kan kräva att de ska ta egna initiativ men hon säger att hon föredrar det framför motsatsen: ”att de kanske går och plockar och tar bort ogräs från rabatten utan att jag behöver säga ’där står det en maskros.’ Det är såklart superskönt”. Men att kräva det eller be om det skulle kännas som ett klagomål, ”lite kränkande på något vis”.

Annika har inget nedskrivet om hur eller hur mycket som till exempel ska städas och hon uppfattar den mer ambitiöse assistentens initiativkraft som ”bonus”, att hon gör lite mer än vad Annika själv kan begära säger hon. ”Men de andra assisterna gör precis det de ska, det är ingenting jag kan klaga på”.

På frågan om det inte finns någon begränsning för hur mycket en assistent kan pyssla på egen hand svarar hon: ”Nej. Men ja, i så fall när det uppenbarligen inte behövs”.

Tipset postades i Arbetsledning av Annika M. Bokmärk permalänken.

Om Annika M

Annika är medlem i ett kooperativ och bor i en tvåplansvilla tillsammans med ett av sina två tonårsbarn. Hon arbetar deltid och har cirka 20 timmar assistans/dag. 1996 skadade hon sig och hon har en C-5 ryggmärgsskada.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.