Ewys krav på assistenten

Ewy jobbar själv som assistansanordnare och när hon anställer någon ny assistent tittar hon extra på några specifika detaljer, till exempel på hur de förhåller sig till tystnadsplikt och integritet.

Det Ewy förväntar sig av assistenterna är att de har en ”sund inställning och inser att de är gäster i sin assistansanvändares hem”. De får inte ”ta över” utan måste vara medvetna om att det är assistansanvändaren som bestämmer och har sista ordet. Vidare är hon noga med tystnadsplikt och integritet gentemot den de jobbar hos. Ett sätt att i intervjusituationen testa den arbetsstökande är att ställa frågor om hur de skulle reagera i olika situationer.

Hon har långa provanställningar. ”Ett par dagar orkar man hålla masken men inte i två veckor. De får pröva sig fram och assistansanvändaren måste få tid på sig att känna efter”, säger hon.

Ewy har inga särskilda krav på utbildning men vill att de ska kunna hjärt- lungräddning, lyftteknik och Heimlichmanövern ifall någon sätter i halsen.

Men mycket handlar om det Ewy kallar fingertoppskänsla, att ha rätta känslan för när man till exempel ska vara med och när man ska gå ifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.