Dygnspassen går fort

Hos Annika jobbar assistenterna hela dygnspass, med byte 15.30 varje dag. Det skulle kunna vara påfrestande för bägge parter men det fungerar bra säger hon.

Hon jämför med att vara sambos. Det kan vara så att hon och assistenten befinner sig i helt skilda delar av huset, att Annika till exempel ser på TV och assistenten inte har lust att också göra det. ”Då sitter hon kanske på nedervåningen och läser. Det kan gå flera timmar utan att vi säger något till varandra.”

Många nya, berättar Annika, tycker att det verkar som långa och jobbiga pass: ”herre gud, ska jag vara här ända till halv fyra i morgon”. Men de flesta av hennes assistenter tycker det går fort. ”Man lagar mat och fixar och grejar, sen ska jag sova, nästa dag jobbar jag, det blir lunch och sen är klockan halv fyra igen. Så dom flesta, eller alla, har sagt att det går ju jättefort.”

Tipset postades i Schemaläggning av Annika M. Bokmärk permalänken.

Om Annika M

Annika är medlem i ett kooperativ och bor i en tvåplansvilla tillsammans med ett av sina två tonårsbarn. Hon arbetar deltid och har cirka 20 timmar assistans/dag. 1996 skadade hon sig och hon har en C-5 ryggmärgsskada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.