Schema där alla assistenterna jobbar lika mycket

Annika har fyra ordinarie assistenter som alla jobbar precis lika mycket, 83 procent. Bytet sker varje eftermiddag.

Annika vill att alla hennes assistenter ska jobba lika mycket och hon tog hjälp av en släkting med mycket erfarenhet av schemaläggning för att göra schemat så att alla fick samma antal timmar. Hon själv trivs väldigt bra med schemat liksom hennes assistenter. ”De jobbar mycket när dom jobbar men sen är dom lediga i långa perioder.”

Assistenterna jobbar ett dygn i sträck, mellan 15.30 – 15.30. När de är lediga över helgen så slutar de 15.30 på torsdagen och börjar 15.30 på måndagen, eller slutar 15.30 på fredagen och börjar 15.30 på tisdagen.

De jobbar alltså varannan helg: två den ena helgen och de två andra assistenterna den andra helgen. Den ena av det två som jobbar på helgen arbetar fredag till lördag och söndag till måndag och den andra lördag till söndag.

Helg tre och fyra kastas ordningen om så att alla jobbar lika mycket.

Tipset postades i Schemaläggning av Annika M. Bokmärk permalänken.

Om Annika M

Annika är medlem i ett kooperativ och bor i en tvåplansvilla tillsammans med ett av sina två tonårsbarn. Hon arbetar deltid och har cirka 20 timmar assistans/dag. 1996 skadade hon sig och hon har en C-5 ryggmärgsskada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.