Ta hjälp av personer som suttit i rullstol i några år

Som nyskadad tog Andreas mycket hjälp av ”äldre” personer med funktionsnedsättningar, ”de som haft assistans och suttit i rullstol några år”. De hade svar på alla hans frågor, säger han, och de gav honom nästan all information som han behövde.

Han anser att som nyskadad är det jätteviktigt att umgås med andra personer med funktionsnedsättning. Men inte senare, nu umgås han sällan med andra i rullstol, eftersom han inte först och främst identifierar sig med sin funktionsnedsättning. ”Nu är jag politiker, egen företagare och träffar mest vanliga rörliga människor”, säger han.

Tipset postades i Relationer och förhållningssätt av Andreas O. Bokmärk permalänken.

Om Andreas O

Andreas är egen arbetsgivare. Han har ungefär 27 assistanstimmar per dygn. Andreas hjälpbehov skulle kunna beskrivas som att han behöver hjälp med allting i princip. Det enda Andreas kan göra själv är att köra rullstolen och styra datorn. Han arbetar cirka 85 %, både med politiska uppdrag och eget företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.