Det är jag som gör

När Andreas mat lagar så står han själv bredvid och han säger att det är han som har lagat maten om någon frågar.

Det är inte alla som förstår det, säger han. Samma personer tycker också att han ska tacka för maten men han menar att det är han som lagat maten så han tackar inte. Han jämför med en restaurang som har en stjärnkock, rent fysiskt lagar han inte all mat själv, men han smakar av och bär ansvaret. Den jämförelsen brukar få folk att förstå, säger Andreas.

Samma sak gäller när han ska på promenad. Då säger han att ”nu ska jag ut och rulla, inte att vi ska ut och rulla eftersom det är jag som ska ut”. Assistenterna följer bara med. På samma sätt säger han att ”jag städar” och ”jag handlar”.

Det är viktigt menar Andreas. ”Gör man inte så riskerar man att bli passiv”.

Tipset postades i Relationer och förhållningssätt av Andreas O. Bokmärk permalänken.

Om Andreas O

Andreas är egen arbetsgivare. Han har ungefär 27 assistanstimmar per dygn. Andreas hjälpbehov skulle kunna beskrivas som att han behöver hjälp med allting i princip. Det enda Andreas kan göra själv är att köra rullstolen och styra datorn. Han arbetar cirka 85 %, både med politiska uppdrag och eget företag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.