Lita på magkänslan

magkänsla vid anställningsintervjuVicki menar att man måste lita på sin magkänsla när man anställer en ny assistent. Även om en person har alla tänkbara kvalifikationer så kan det vara helt fel.

Vicki säger att om det känns fel i magen så ska jag inte anställa den personen, oavsett hur duktig personen är. Hon berättar: ”I fjol så skulle jag anställa en ny assistent, och jag har ett litet frågeformulär som jag alltid går efter, med frågor bland annat om om hur man till exempel reagerar i olika situationer, hur man tänker och hur man ser på sitt jobb. Den ena tjejen svarade ”rätt” på alla frågor, hon var egentligen klockren, och hela mitt inre skrek nej! Och det slutade med att jag inte anställde henne, och det var det bästa beslut jag har tagit.

Vicki säger att hon tidigare har gjort misstaget att inte lita på magkänslan. ”Det har ju hänt att man anställt en sådan person som har alla rätt, som verkar bra, men det blir ändå inte bra i slutändan. Då kan det vara bättre att ta den där personen som verkar mindre bra men som det känns väldigt rätt med”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.